آسم حساسیت زیاد نای و برونشها نسبت به عوامل محرک است که باعث تنگ شدن مجراهای تنفسی میگردد . آسم یک نوع حساسیت حاد یا مزمن است .
علائم بالینی : بیمار می تواند وقوع حمله آسم را با مشاهده علائمی مانند : سردرد ، اضطرای ، خارش و عطسه یا سرفه پیش بینی کند .
حمله آسم دشواری شدید عمل تنفس است که بسیار مضطرب کننده بوده ، با احساس خفگی ، نیاز شدید به هوا گاهی حتی احساس مرگ همراه است .
پزشک معالج : متخصص دستگاه تنفسی
درمان : باید از تئونیلین که قطر مجرای تنفسی را افزایش می دهد استفاده کرد .
همچنین در صورت امکان باید عامل حساسیت را یافت و از آن احتراز کرد . انواع آسم بسیار شدیدتر نیز وجود دارد که برای درمانشان بیمار باید در بیمارستان و در بخش مربوط بستری شود .
لاغری غیر طبیعی اغلب به دلیل بیماری های زیادی عارض می شود و مشکلات حادی را ایجاد می کند .
علائم بالینی : اگر تا ده درصد از وزن طبیعی بدن کم شود ، آن را لاغری خفیف و اگر بین ده تا بیست درصد کم شود آن را لاغری متوسط و اگر بیش از بیست درصد کم شود آن را لاغری شدید ، و اگر کاهش وزن بدن بیش ازبیست باشد آن را سوء القنیه می گویند . کاهش وزن بیش از چهل درصد باعث مرگ می شود . در بیماری لاغری موها خشک و شکننده ، ناخنها ترک خورده و ترد ، پوست حساس و چین دار است و تعریق زیاد صورت می گیرد ، همچنین فشار خون پائین است و بیمار میل زیادی به ادرار کردن ، بخصوص هنگام شب دارد .
پزشک معالج : پزشک عمومی
درمان : بیماری مسبب باید درمان شود و بیمار رژیم غذایی پرکالری داشته باشد
اسکلروز بیماری شایع دستگاه عصبی است و علت آن هنوز شناخته نشده است . این بیماری جوانان را بیشتر مبتلا می سازد .
علائم بیماری : در سیستم حرکتی بیمار اختلال ایجاد می شود ، شدت بینایی کاهش می یابد و چشم درد می گیرد . بیمار احساس سوزش و فشار می کند (گویی زرده یا دستبند یا کمربند بسیار تنگی به تن دارد ). احساس می کند که آب روی تنش جاری است؛ حرکاتش ناهماهنگ است؛ در تعادل و گفتارش اختلال ایجاد می شود، سرگیجه ، دو تا دیدن ، میل زیاد به ادرار کردن یا حبس ادرار و ناتوانی جنسی از علائم این بیماری اند . این بیماری بصورت حمله ظاهر می شود و تقریبا بطور کامل ناپدید می شود .
پزشک معالج : متخصص اعصاب
درمان : برای درمان این بیماری کورتیکوئیدها مفیدند ، اما دارای عوارضی نیز هستند .
خروج محتوای معده را از دهان استفراغ می گویند .
حال آنکه تهوع احساس نیاز به استفراغ است و می تواند به استفراغ منجر شود و یا اصلا نشود .
برای تعیین علل استفراغ باید سوابق فردی و خانوادگی ، سوابق و وضعیت گوارشی ، مصرف دارو ، مصرف الکل ، مسمومیت ، اوقات استفراغ ، حالات و علائم توام با استفراغ ، نوع مواد استفراغی (خون ، صفرا ، مواد غذایی ) و غلظت و نوع آن را بررسی کرد .
پزشک معالج : اگر استفراغ از مواد غذایی تشکیل شده باشد و پس از غذای سنگین یا مصرف الکل روی دهد و حال شخص پس از استفراغ بهتر شود ، مراجعه به پزشک ضروری نیست ، اما اگر استفراغ مکرر روی دهد و در آن خون دیده شود یا بدبو باشد باید به پزشک عمومی مراجعه کرد .
درمان : برای درمان باید داروهای ضد استفراغ تجویز شود . اگر استفراغ در اثر بیماریهای خاصی روی دهد باید آن بیماری را درمان کرد .
ضعف کلی مجموعه قوای ذهنی را که در شخص پدید می آید و به تدریج پیشرفت می کند ، اختلال حواس می گویند .
علائم بالینی : اختلال در یادآوری وقایعی که به تازگی اتفاق افتاده است و اختلال در تفکر منطقی از علائم این بیماری هستند . همچنین بیمار افراد را باز نمی شناسد و نمی تواند موقعیت زمانی و مکانی خود را تعیین کند . گاهی اوقات نیز در رفتار بیمار اختلال ایجاد می شود .
پزشک معالج : متخصص اعصاب
درمان : هنوز درمان سریعی برای این بیماری وجود ندارد . در صورتیکه بیماری بصورت پنهان باشد ، بهتر می توان آنرا درمان کرد
مطالب قدیمی تر |
.: Weblog Themes By Pichak :.