سلام به همه این مطلب را از سایت پلیس اینترنتی فتا گرفتم:
الف) با نوجوانان خود صحبت کنید
همانطور که شما دوست دارید امنیت عبور و مرور را پیش از آنکه آنان شروع به رانندگی کنند، به نوجوانان خود بیاموزید، همچنین باید در رابطه با امنیت اینترنت نیز، پیش از آنکه به آنان اجازه دهید بدون نظارت شما در اینترنت گشت بزنند، آنان را آموزش دهید.
یک فرق عمده بین رانندگی و استفاده از اینترنت آن است که «قوانین عبور و مرور» واقعی در اینترنت وجود ندارد. به همین خاطر اینترنت را تبدیل به یک وسیلهی نقلیه قدرتمند و البته خطرناک تبدیل کردهاست. بنابر این، برای کاستن از خطرات و آسیبهای رایانه، شما بایستی قوانینی را تعریف کنید و به اجرا بگذارید. در اینجا هدف نهایی، تربیت و آموزش حسّ مشترک نوجوانان برای درک روشن و شفّاف خطرات آنلاین است.
با نوجوانان خود صحبت کنید که چرا ضروری است که در فضای آنلاین ایمن باشند. مطمئن شوید که در طیّ این صحبتها موارد ذیل را ذکر میکنید:
- بحث در بارهی ویروسها، جاسوسافزارها و هکرها و اقداماتی که انجام میدهند.
- بحث در رابطه با شکارچیهای آنلاین که دوست دارند توجّه نوجوانان برای صحبتکردن دربارهی خودشان جلب کنند.
- تشریح کنید که به دلیل این که رایانه یک در باز به سمت اطّلاعات مهم شخصی شماست، ضروری است که در هنگام آنلاین شدن از امنیت لازم برخوردار باشید.
- بحث دربارهی این که سرقت هویّت چگونه اتّفاق میافتد.
- بحث در مورد این واقعیت که شما یا یک خبرهی رایانه (در صورتی که شما خبره نباشید) میتوانید هرگونه اتّفاقی را که بر روی کامپیوتر میافتد، ردگیری کنید.
- صحبت در بارهی این که چگونه مجرمین میتوانند کنترل رایانهی شما را به دست بگیرند به نحوی که شما مجبور باشید، یک رایانهی تازه بخرید.
ب) به نوجوانان خود گوشزد کنید افرادی که به صورت آنلاین در اینترنت ملاقات میکنند، غریبه هستند.
مهم نیست که غالباً چگونه با آنها چت میکنند و مهم نیست که آنها فکر میکنند که مخاطب خود را میشناسند، مهم این است که بدانند افرادی که به صورت آنلاین آنها را ملاقات میکنند، غریبه هستند. مردم راجع به این که حقیقتاً که هستند دروغ میگویند و «دوست» تازهی نوجوان شما ممکن است در واقعیت یک مرد چهل ساله باشد که خود را در سنّ و سال نوجوان شما جا زده است.
ج) پروفایل نوجوان خود را در سایتهای شبکههای اجتماعی چک کنید
مطمئن شوید که نوجوانان شما، اطّلاعات زیادی درباره خودشان را در سایتهای مثل فیسبوک، مایاسپیس و سایر سایتهای شبکههای اجتماعی، ارسال نکنند. مطمئن شوید عکسهایی که در سایت ارسال میکنند، برانگیزاننده نباشد. به آنها یادآوری کنید که اگر به دام شکارچیهای اینترنتی بیفتند، عواقب و سوء پیشینهی آن ممکن است خانواده و دوستان را شرمسار کرده، در پذیرش آنان در دانشگاه یا در استخدام آنان در سازمانها و شرکتها تاثیر داشته باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.