انواع تکنیکهاى فیلمبردارى
فیلمبردارى مانند دیگر حرفهها و هنرها تکنیکها و فنونى دارد که هرکسى که مىخواهد این کار را انجام دهد باید به این فنون و تکنیکها آگاهى داشته باشد. این تکنیکها عبارتند از:
فیلمبردارى معمولى
بیشتر فیلمبرداریها با استفاده از این تکنیک صورت مى گیرد.در این نوع از فیلمبردارى حرکات حالت عادى را داشته و دوربین به همان صورت فیلمبردارى مى کند که چشمان ما صحنه ها را مى بیند. اکثر فیلم هاى آموزشى نیز به همین صورت تهیه مى شوند.
فیلمبردارى براى نمایش آهسته
همانطورى که مورد بحث قرار گرفت، سرعت فیلم در پروژکتورها و دوربینهاى فیلمبردارى در حالت معمولى 24 فریم در ثانیه است. حال چنانچه حرکت فیلم در پروژکتور و دوربین هردو یکسان باشد، حرکت از حالت طبیعى و معمولى خود برخوردار است ولى اگر فیلمبردارى را با سرعت بیشترى انجام دهیم مثلاً سرعت حرکت فیلم را در دوربین معادل 64 فریم در ثانیه درنظر بگیریم ولى آن را با سرعتى معادل 24 فریم در ثانیه که همان سرعت معمولى است نمایش دهیم، نوع حرکت حاصله حرکتى است آهستهتر از حد معمول و متعارف آن. با استفاده از این تکنیک مىتوان حرکت سریع اجزاى ماشینها و دستگاههاى مختلف را بصورت آرام و قابل رؤیتى در کلاس نمایش داد.
فیلمبردارى با فاصله زمانى
استفاده از این تکنیک، نمایش و حرکات بىنهایت آرام را میسّر مىسازد. چنانچه از صحنهاى با سرعت آهسته نظیر یک یا چند فریم در ثانیه فیلمبردارى نموده و آن را با سرعتى عادى نمایش دهیم، حرکت موردنظر بخوبى قابل رؤیت مىشود. مثال بسیار بارزى در این مورد مىتواند بازشدن تدریجى و آرام غنچه گلها در طبیعت باشد. نمونههاى دیگرى از این قبیل را در صنعت و دیگر زمینههاى علمى و فنى مىتوان یافت.
تکنیک نقاشىهاى متحرک
بهطور کلى استفاده از نقاشىهاى متحرک و کارتونها، گذشته از جنبه سرگرمى و تفریحى آنها در مواقعى که نمایش عقاید، اصول و فرضیههایى که جنبه ذهنى دارند صورت مىگیرد. با استفاده از این تکنیک، ابتدا ایدهها و یا آنچه را که نمایش آن موردنظر است بصورت نقاشى تهیه کرده سپس از نقاشى بصور تکفریم و یا بیشتر فیلمبردار مىکنند.
پنج شنبه 95/9/11 | 9:11 صبح | khedri | نظر
.: Weblog Themes By Pichak :.