تیم ملی فوتبال برزیل
برزیلی ها با پنج عنوان قهرمانی در سالهای 1958، 1962، 1970، 1994 و 2002 و دو عنوان نایب قهرمانی در سالهای 1950 و 1998 و کسب دو مقام سومی در سالهای 1938 و 1978 پر افتخار ترین تیم ملی فوتبال جهان در جام جهانی هستند. آنها در مجموع 19 دوره برگزاری جام جهانی موفق شده اند در 10 دوره به مرحله نیمه نهایی صعود کنند و تنها تیمی در جهان هستند که در هر 19 دوره بازیها حضور داشته اند.
تیم ملی فوتبال ایتالیا
چهار قهرمانی در سالهای 1934، 1938، 1982 و 2006 به همراه دو عنوان نایب قهرمانی در سالهای 1970 و 1994 و تک عنوان سومی در سال 1990 لاجوردی پوشان ایتالیا را به دومین تیم پر افتخار جهان و پر افتخار ترین تیم اروپا در جام جهانی تبدیل کرده است.
تیم ملی فوتبال آلمان
شاید بتوان به آلمان با سه عنوان قهرمانی جام جهانی در سالهای 1954، 1974 و 1990 و همچنین چهار مقاوم دومی مربوط به سالهای 1962، 1982، 1986 و 2002 به همراه چهار مقام سومی در سالهای 1934، 1970، 2006 و 2010 عنوان با ثبات ترین تیم ادوار جام جهانی را نسبت داد. این تیم از مجموع 19 دوره برگزاری بازیها موفق شده که 12 دوره به مرحله نیمه نهایی صعود کند که از این حیث رکورد دار است.
تیم ملی فوتبال آرژانتین
آرژانتینی ها در کل چهار بار به مرحله نیمه نهایی صعود کرده اند که در هر چهار حضورشان در مرحله نیمه نهایی موفق شده اند که بازی ما قبل فینالشان را با پیروزی به پایان برسانند که از این بین دو بار در سالهای 1978 و 1986 قهرمان جهان و در سالهای 1930 و 1990 نایب قهرمان شده اند.
تیم ملی فوتبال اروگوئه
بخش عظیمی از افتخارات این کشور مربوط به سالهای ابتدایی برگزاری این بازیهاست. اروگوئه اولین قهرمان و میزبان جام جهانی فوتبال بوده است. این کشور با دو عنوان قهرمانی در سالهای 1930 و 1950 به عنوان پنجمین تیم پر افتخار جهان شناخته میشود.
تیم ملی فوتبال فرانسه
فرانسه در چند دهه اخیر همواره به عنوان یک مدعی در سطح اول فوتبال اروپا و جهان شناخته شده است. فرانسوی ها در جام جهانی 1998 در خانه خود موفق شدند برای اولین و آخرین بار قهرمان جهان شوند بعد از آن در سال 2006 در مقابل ایتالیا در فینال جام جهانی تن به شکست دادند و نایب قهرمان جهان شدند. همچین فرانسه دو عنوان سومی در سالهای 1958 و 1986 را در کارنامه خود دارد.
تیم ملی فوتبال انگلستان
سه شیرها فقط دو بار به مرحله نیمه نهایی بازیهای جام جهانی صعود کرده اند و تنها افتخارشان قهرمانی بحث برانگیز در سال 1966 در خانه خود است. انگلیسی ها همواره مدعی اند که فوتبال از سرزمین آنها به دنیا شناسانده شده و خود را مخترع ورزش فوتبال میدانند.
تیم ملی فوتبال اسپانیا
اسپانیا قهرمان فعلی جام جهانی است و تنها عنوان قهرمانیش را در دوره قبل بازیها در سال 2010 در کشور آفریقا کسب کرد. ماتادورها همواره یکی از ناکامان ادوار جام جهانی بوده و فقط دو بار موفق شده که به مرحله نیمه نهایی جام جهانی صعود کند.
تاریخچه باشگاه
زمان شکوفایی
همین طور که در بالا نیز گفته شد اولین سفر خارجی باشگاه تاج به افغانستان بود که سمره آن پیروزی 3 بر 2 تیم تاج شد. دهه 40 زمان شکوفایی باشگاه تاج بود. این تیم با تیم هی خارجی چون: راپیدوین اتریش،تورپیدوی موسکو،اسپارتا پراک چک، دوسلدورف آلمان،کریستان پرو و تیم های دیگری از کشورهای برزیل،سوئیس،ترکیه،سوئد و آذربایجان بازی های دوستانه برگزار کرد که موجب شهرت بیشتر این باشگاه شد.در این دهه ، باشگاه تاج با به خدمت گرفتن رایکوف یوگوسلاو تحولی شگرف در فوتبال استقلال و حتی ایران به وجود آورد.نسل ماندگار فوتبال ایران به خصوص استقلال، در این دهه شکل گرفت.افرادی چون ناصر حجازی، منصور پورحیدری،نصر ا.. عبدالهی،پرویز قلیچ خانی،علی جباری،فرامرز ظلی،جلال طالبی،جواد قراب،غلامحسین مظلومی،عزت جانملکی، ایرج دانائی فرد، منصور رشیدی، حسن روشن و … از جمله آنان بودند.
اولین قهرمانی در آسیا
در فروردین سال 1349 و در باشگاه لبریز از تماشاگر امجدیه( شهید شیرودی)، تیم های تاج از ایران هاپوئل رژیم صهیونیستی فینال جام باشگاهای آسیا را برگزار کردند. در این دیدار تیم تاج تا دقیقه 83 یک بر صفر عقب بود که در این دقیقه غلام وفا خواه که به مرد جامها معروف بود، گل تساوی را وارد دروازه حریف کرد و کار به وقت اضافه کشیدکه تیم تاج با گل مسعود معینی مدافع پیش تاخته خود در وقت اضافه قهرمان آسیا شد.
ترکیب تیم تاج که قهرمان آن دوره شد عبارت بود از : ناصر حجازی، علی جباری ،مهدی لواسانی ،جواد ا.. وردی ،کاروحق وردیان ،مسعود معینی ،غلامحسین مظلومی ،عزت جانملکی ،جواد قراب ،اکبر کارگرجم ،علیرضا حاج قاسم ،نصر ا…عبداللهی ،مهدی حاج محمد ،عباس مژدهی ،منصور پورحیدری و مسعود مژدهی یاران کمکی این تیم: غلام وفاخواه از عقاب و محمود خوردبین از پرسپولیس بودند. سرمربی تیم رایکوف از یوگسلاوی بود.
تغییر نام تاج به استقلال و دومین قهرمانی در آسیا
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 باشگاه تاج به استقلال تغئیر نام پیدا کرد. استقلال در سال 1370 برای دومین بار قهرمان آسیا شد. استقلال در فینال باشگاه های آسیا توانست تیم لیائولینگ چین را با نتیجه 2 بر 1 شکست دهد و جام را برای دومین بار به خانه بیاورد.در این دوره عبدالصمد مرفاوی آقای گل شد، مجید نامجو مطلق تکنیکی ترین بازیکن، عباس سرخاب بهترین بازیکن و احمدرضا عابدزاده بهترین دروازه بان جام شدند. بازیکنان استقلال در این دوره عبارت بودند از : احمدرضا عابدزاده ،حمیدرضا بابازاده ، شاهرخ بیانی ،شاهین بیانی ،فرشاد فلاحت زاده ،رضا حسن زاده ،مهدی فنونی زاده ،امیر موسوی نیا ،صادق ورمزیار ،رضا نعلچگر ، جعفر مختاری فر ،امیر قلعه نویی ،رضا احدی ،میرشاد ماجدی ،ایمان عالمی ،عبدالصمد مرفاوی ،عباس سرخاب ،عبدالعلی چنگیز ، مسعود غفوریهای اصل ،ناصر عباسی ،مرحوم امیر دولت آبادی ،خسرو پارسا و مجید نامجو مطلق. یاران کمکی این تیم نیز سید غلی افتخاری سید مهدی ابطهی بودند. سرمربی: منصور پورحیدری.
مربیان خارجی از بدو تاسیس
زدراکو رایکوف، ولادمیر جکیج، بونژاک، یوگنی سوکومور خوف،جکیچ دلیچ، لئونید بیلفسکی و رولند کوخ از جمله مربیان خارجی بودند که با استقلال کار کردند. در این میان رایکوف بیشترین سابقه حضوررا دارد که به مدت هشت سال مربی استقلال بود و طی این دوره با استقلال قهرمان ایران در سال 49،قهرمان جام میلزهند، دو دوره قهرمانی باشگاهای آسیا و قهرمانی جام اتحاد را در کارنامه خود دارد.
مربیان استقلال از آغاز تا کنون
مرحوم علی دانائی فرد،محمود بیاتی،مرحوم رسول مدد نوعی،محمد رنجبر،حشمت مهاجرهنی،پرویز ابو طالب،مجتبی کرد نوری،کمائی،مرحوم جاهد،مصطفی شرکا،حسن حبیبی،حسن عضدی ،رضوی،اصغر شرفی،کامبیز جمالی،محمد صلاحی،منصور پورحیدری،غلامحسین مظلومی،بیژن ذوالفقارنسب،ناصر حجازی،رضانعلچگر،عبداللهی،بهتاش فریبا،اصغرحاجیلو،پرویزمظلومی،حمید ملک احمدی ،منصور رشیدی،جواد زرینچه و امیر قلعه نویی مربیانی بودند که که از بدو تاسیس تا کنون به عنوان سرمربی رهبری تیم را برعهده داشتند.
شایسته ترین ها و اولین های تاریخ 60 ساله باشگاه استقلال
گلزنان جام جهانی 1978 آرزانتین:ایرج دانائی فرد و حسین روشن هر دو در تیم استقلال بودند.
اولین گلزن ایرانی در جام جهانی: ایرج دانائی فرد.
اولین لژیونر:بیوک جدی کار (1336 به تیم ویکتوریا برلین)
اولین مربی:مرحوم علی دانائی فرد از سال 1325 تا سال 1348 به مدت 23 سال
اولین آقای گل آبی پوشان در لیگ: غلامحسین مظلومی در اولین دوره تخت جمشید با 15 گل زده.
اولین کاپیتان: کامبیز جمالی
بازیکن تیم منتخب جهان:ایرج دانایی فرد.
پرافتخارترین مربی:منصور پورحیدری با بیش از 300 مسابقه و افتخار قهرمانی سال 90 باشگاه های آسیا.
بیشترین تعداد حضور: جواد زرینچه با 336 بازی طی 12 سال
کوتاه ترین گل در داربی: علی سامره در ثانیه 37 بازی مقابل پرسپولیس
پرجمعیت ترین بازی آسیا: استقلال ایران-جوبیلوایواتا ژاپن (با حضور 120 هزار تماشاگر در ورزشگاه آزادی فینال جام باشگاه های آسیا در سال 78 )
بهترین بازیکن سال کشور بعد از انقلاب: علیرضا منصوریان1374 (گزینش بهترین بازیکن برای اولین بار مرسوم شد)
جوان ترین مربی: امیر قلعه نویی
از شاهین
شاهین در آن روزگار ، تنها دفتری بود در ورزشگاه امجدیه ( شیرودی فعلی ) که بازیکنانش برای تعلیم در آنجا گرد هم می آمدند . این باشگاه بری اولین بار آموزش فوتبال را به صورت کتابی و از روی اصول ، شروع کرد و نخستین جزوه آموزشی را که در بر گیرنده اصول ورزش فوتبال بود ، و با استفاده از منابع جهانی تهیه و تنظیم گشته بود ، جهت یادگیری در اختیار اعضای خود قرار داد . ا
این تیم به جهت سیستم و قدرت عجیبی که بازیکنانش در کار حمله داشتند به ندرت اجازه میداد حریفانش ( حتی بزرگترینشان ) خود را از شکست نجات دهند . لیکن بی درایتی و عدم دور اندیشی مدیران وقت باشگاه و کج سلیقگی و انفعال دستگاه ورزش وقت کشور ، دست به دست هم داد و باعث شد بدلیل پاره ای مسائل بعد از بازی این تیم با تهرانجوان در هفته دهم ( در تاریخ 16/4/1346 ) این باشگاه منحل گردد . ا
در آن بازی ناظم گنجاپور با وارد کردن سه گل در دقیق 61 ، 68 و به درون دروازه تهران جوان این افتخار را بدست آورد که تا تمام کننده کتاب پیروزی های شاهین برای همیشه باشد . ا
آن روز شاهین در هفته دهم بازی ها با 18 امتیاز از 10 دیدار ( در آن زمان بازی هر پیروزی 2 امتیاز منظور می شد ) و 19 گل زده و گل خورده در صدر و دارایی با 16 امتیاز در ردیف دوم قرار گرفته بود . ا
این بازی آخرین بازی شاهین بود در حالی که در ین فصل ، 3 هفته از بازی های این تیم مقابل شهربانی ، دیهیم و تاج ( 6 تی ها ! ) باقی مانده بود ، ناگهان با اطلاعیه رسمی سازمان تربیت بدنی از تاریخ 20/4/1346 شاهین منحل گردید . پس از انحلال شاهین ، بازیکنان آن همچنان یکپارچگی خود را حفظ کردند و حدود یک سال محرومیت را با ادامه بازی ها و تمرینات خود در زمین هی خاکی ، سپری نمودند . تا این که باشگاه های مطرح آن روز در صدد جذب این جوانان بی رقیب بر آمدند و از آن جمله باشگاه پاس خواهان کاشانی ، کلانی و همایون بهزادی بود و بعضی از باشگاه های دیگر هم بقیه آنان را مدنظر قرار داده بودند لذا شاهینی ها به تکاپو افتادند تا از تفرق و پراکندگی مجموعه خود جلوگیری به عمل آورند ( از آن جمله مرحوم پرویز دهداری را می توان نام برد ) و بر آن شدند تا این مجموعه را در باشگاه پرسپولیس گردهم آورند . ا
پس از انحلال شاهین با درایت امیر مسعود برومند و رایزنی های مرحوم دهداری ، چند تن از بازیکنان قبلی شاهین در ترکیب تیم دسته دومی پرسپولیس قرار گرفته و ترتیب یک مسابقه با تیم جم آبادان ( که در آن زمان تیم صاحب نامی بود ) را دادند و پس از آن تمامی اعضای شاهین به پرسپولیس پیوستند و محبوبیت شاهین بلند پرواز را به پرسپولیس هدیه نمودند . ا0
پرسپولیس بهار خود را در آغازین روزهای سال 1347 با مربیگری دهداری ( کاپیتان پیشین شاهین ) و سرپرستی دکتر برومند آغاز کرد . مطابق مقررات این تیم می بایست کار خود را در فوتبال از دسته سوم و یا حداکثر از دسته دوم باشگاه ها شروع کند . اما انحلال چند تیم در این زمان باعث گردید تا به جای مسابقات لیگ، یکسری مسابقات رده بندی در سطح باشگاه های پایتخت برگزار شود . در آن مسابقات 44 تیم به رقابت پرداختند که 4 تیم پرسپولیس ، تاج ، عقاب و پاس سرگروه گردیدند
.
از آن پس پرسپولیس رسماً وارد مسابقات باشگاهی ایران گردید . این تیم در سال 1347 احساس قدرت می کرد و تمام رقیبان را پشت سر گذاشت و به عنوان قهرمان باشگاه هی تهران ، جهت شرکت در مسابقات آسیایی تایلند عازم بانکوک گردیدند . ا
لازم به ذکر است که در این زمان پیکان در برابر پرسپولیس با تک گل علی پروین و با نتیجه یک بر صفر پرسپولیس را شکست داد . ا
پرسپولیس در غیاب شاهینی ها با تصاحب 12 امتیاز در رده یازدهم قرار گرفتند . حضور در پیکان بیشتر از 1 سال به طول نیانجامید و مجدداً بازیکنان در سال 1349 به خانه خود برگشتند و قهرمانی اولین دوره لیگ تخت جمشید در سال 1350 را از آن خود کردند . پرسپولیس در 5 دوره برگزاری لیگ تخت جمشید ، با کسب دو قهرمانی ( لیگ اول و سوم ) و سه نائب قهرمانی ، به عنوان پرافتخارترین باشگاه کشور شناخته شد
نقل از سایت قرمزته
برترین گلزنان پرسپولیس در تاریخ لیگ
کاپیتان کریم در رده دهم
کریم باقرى کاپیتان گلزن پرسپولیس در بازى مقابل ابومسلم بیست و سومین گل خود در لیگ را با پیراهن پرسپولیس به ثمر رساند و بدین ترتیب با این تعداد گل دهمین گلزن برتر پرسپولیس در تاریخ لیگ شد.
10 گلزن برتر سرخپوشان در تاریخ لیگ عبارتند از:
فرشاد پیوس (52 گل)
برترین گلزن تاریخ سرخپوشان در لیگ نیز بهترین گلزن این تیم محسوب مى شود. فرشاد در 94 بازى طى سال هاى 76-1368 این تعداد گل را به ثمر رسانده و میانگین گلزنى او 5/0 گل در هر بازى است.
6 گل او از نقطه پنالتى به ثمر رسیده، ضمن آنکه دو بار نیز آقاى گلى لیگ در سال هاى 70 و 73 به او رسیده است.
آقاى گل تاریخ پرسپولیس بازى هاى زیادى را به دلیل محرومیت و اختلاف نظر با مربیان از دست داد.
صفر ایرانپاک (45 گل)
دومین گلزن برتر پرسپولیس که همین چند روز پیش به رحمت خدا رفت، تا سال 73 و قبل از پیوس رکورددار گلزنى براى سرخپوشان در لیگ بود.
او در 108 بازى طى سال هاى 57-1350 موفق به زدن 45 گل شده بود و در سال 50 نیز آقاى گل لیگ شده بود.
ایرانپاک 2 گل خود را از نقطه پنالتى به ثمر رساند و میانگین گلزنى
وى 4/0 گل است.
على دایى (39 گل)
آقاى گل لیگ برتر در فصل ،82 بهترین میانگین گلزنى را در بین گلزنان برتر پرسپولیس دارد: 6/0 گل در هر بازى.
دایى در 62 بازى 39 گل براى سرخپوشان به ثمر رساند که 4 گل او ضربه پنالتى بود. دایى در صورت حضور مداوم در پرسپولیس مى توانست تمام رکوردهاى گلزنى تاریخ پرسپولیس را جابه جا کند.
على پروین (37 گل)
سلطان پرسپولیس طى سال هاى 1350 تا 57 در 160 بازى لیگ تخت جمشید موفق به زدن 37 گل براى سرخپوشان شد.
میانگین گلزنى 2/0 در هر بازى او را برترین هافبک گلزن پرسپولیس در لیگ کرده است. پروین 12 گل خود را از نقطه پناتى به ثمر رسانده که رکورددار پرسپولیس در این زمینه نیز هست.
حسین کلانى (32 گل)
پس از على دایى، کلانى با میانگین 57/0 گل در هر بازى، دومین گلزن برتر پرسپولیس به شمار مى رود. کلانى طى سال هاى 55-1349 در 56 بازى موفق به زدن 32 گل شده است.
فقط یک گل او حاصل از ضربه پنالتى است. کلانى در سال هاى 49 و 50 دو بار آقاى گل لیگ شده است.
ادموند بزیک (32 گل)
ادو طى سال هاى 80-1374 در پرسپولیس 97 بازى در لیگ انجام داد و 32 بار گلزنى کرد که میانگین گلزنى او 3/0 گل در هر بازى است.
بزیک در هر فصل یکى از برترین گلزنان بود، اگرچه با پرسپولیس آقاى گل نشد. بزیک نیز قط یک بار از نقطه پنالتى گلزنى کرد.
سهراب انتظارى (27 گل)
برترین گلزن پرسپولیس در طول 8 دوره لیگ برتر است که از سال 80 تا 85 طى 100 بازى موفق به زدن این تعداد گل شده است.
انتظارى در بین 8 گلزن برتر تنها کسى است که تمام گلهایش در جریان بازى به ثمر رسیده است. رکورد گلزنى او در لیگ برتر توسط نیکبخت و کریم باقرى تهدید مى شود.
علیرضا واحدى نیکبخت (26 گل)
نیکبخت در صورتى که دو ضربه پنالتى خود مقابل پیکان را گل کرده بود، اکنون عنوان بهترین گلزن پرسپولیس در لیگ برتر را در اختیار داشت.
نیکبخت در 78 بازى با پیراهن پرسپولیس 26 گل به ثمر رسانده که چهار گل او حاصل ضربات پنالتى بوده است. این بازیکن در 13 بازى اخیر پرسپولیس موفق به گلزنى نشده است.
جواد کاظمیان (24 گل)
کاظمیان در سال هاى 82 تا 84 طى سه فصل تک ستاره پرسپولیس بود و در 75 بازى موفق به زدن 24 گل شد که میانگین 3/0 گل در هر بازى آمار او است. کاظمیان نیز در پرسپولیس پشت ضربه پنالتى قرار نگرفت و در صورت ادامه حضور در جمع سرخپوشان مى توانست اکنون به آمار 50 گل دست یابد.
کریم باقرى ( 23 گل)
کاپیتان با تعصب سرخپوشان در 35 سالگى همچنان مى درخشد و یکى از برترین گلزنان این تیم است.
کریم با 9 گل پس از توره دومین گلزن برتر فصل سرخپوشان است. او در 163 بازى لیگ 23 گل براى پرسپولیس به ثمر رسانده که سه گل وى از ضربات پنالتى بوده است.
این در حالى است که او چندین ضربه پنالتى در چند فصل اخیر نیز از دست داده است!
على انصاریان (23 گل)
برترین مدافع گلزن پرسپولیس در تاریخ لیگ است که در 140 بازى موفق به زدن 23 گل شده است. انصاریان 12 گل خود را از نقطه پنالتى به ثمر رسانده که در این زمینه با رکورد على پروین برابرى مى کند.
منچستر یونایتد
منچستر یونایتد | |
نام کامل | باشگاه فوتبال منچستر یونایتد |
---|---|
لقب(ها) | شیاطین سرخ |
بنیانگذاری | کارگران راهآهن در سال 1878 با نام نیوتون هیث |
ورزشگاه | الدترافورد |
گنجایش | 76?212 |
مدیرعامل | ژول و آورام گلیزر |
سرمربی | سر الکس فرگوسن |
لیگ | لیگ برتر انگلستان |
فصل قبل | اوّل |
منچستر یونایتد یکی از باشگاههای فوتبال حرفهای لیگ برتر انگلستان است. این باشگاه دارای استادیومی اختصاصی به نام الدترافورد با ظرفیت 76.500 نفر در حومه? شهر منچستر است که بعد از ویمبلی بزرگترین استادیوم بریتانیا محسوب میگردد . بنا بر گفته سر بابی چارلتون به این ورزشگاه « تئاتر رویاها » نیز میگویند .
امروزه این باشگاه با داشتن حدود سیصد و سی میلیون هوادار در تمام دنیا ، پر طرفدارترین تیم در جهان است [1][2][3] . این تیم همراه با لیورپولپرافتخارترین تیم لیگ فوتبال بریتانیا نیز هست که در طی بیست سال از سال 1986 توانسته 18 بار عنوان قهرمانی مسابقات مختلف را کسب کند . منچستر یونایتد اولین قهرمانی جام باشگاههای اروپا را با پیروزی 4 بر 1 در برابر بنفیکا در سال 1968 کسب کرد . همچنین این باشگاه با قهرمانی در 11 جام حذفی انگلستان ، پرافتخارترین تیم در این زمینه میباشد .
از سال 1990 باشگاه منچستر یونایتد ثروتمند ترین باشگاه فوتبال در دنیا است و تا به امروز که در رتبه اول ثروتمندترین باشگاهها قرار دارد ، دچار لغزش نشده است ، این باشگاه از لحاظ ارزش مالی باشگاههای فوتبال جهان گران قیمت ترین باشگاه جهان محسوب میشود [4] .
از نوامبر 1986 تاکنون ، مربی مشهور اسکاتلندی ، سر الکس فرگوسن ، سکان هدایت تیم را در دست دارد . گری نویل نیز از زمانی که روی کین منچستریونایتد را ترک کرد (در سال 2005) ، کاپیتانی تیم شیاطین سرخ را بر عهده گرفتهاست .
مقدمه
شهر منچستر با داشتن موقعیت قوی تجاری واستادیوم بزرگی چون الدترافورد، تا به حال با موفقیت میزبان بازیهای عمدهای بوده که آخرین بار آن بازی نهایی لیگ قهرمانان اروپا در سال 2002-2003 بین تیمهای یوونتوس و میلان بود. با این حال نباید توفیق منچستر را از لحاظ فوتبال تنها به این استادیوم اختصاص داد و باید عواملی چون باشگاههای حرفهای که بالغ بر 8 تیم است را به آن اضافه کرد . البته موفقیت این شهر تجاری تنها به خاطر فوتبال نیست ، بلکه باید عواملی دیگر چون انقلاب صنعتی که از منچستر شهری مدرن خصوصاً در صنعت نساجی ساخت را در آن سهیم کرد. از لحاظ منابع تفریحی و ورزشی، منچستر بعد از دوران تجدد تقریباً به شهری کامل بدل شدهاست .
[ویرایش] منچستر یونایتد در گذر زمان
این باشگاه در سال 1878 توسط موسسه لانکاشایر و یورک شایر متعلق به کارکنان راهآهن تأسیس شد. در سال 1885 تیم فوتبال حرفهای را بنیان نهاد و در سال 1902 به همین نام شناخته شد. این باشگاه از آن مردان عادی جامعه بود؛ افرادی که در شرکت راهآهن یا کارخانههای ذغال سنگ کار میکردند و برای تفریح به این باشگاه میآمدند و عضو آن بودند .
اعضای این باشگاه در سال 1886 اولین افتخار خود را کسب کردند. آنها توانستند جامی که خود آن را ترتیب داده بودند را دریافت کنند. نام این جام « سنیور کاپ منچستر» بود که برای شرکت در آن مسابفات، مسئولان شرط سنی قائل نشدند و به همین دلیل بازیکنان قدیمی باشگاه نیز در آن بازی کردند! با کار و تلاش فراوان، تیم در سال 1892 به لیگ انگلیس ملحق گردید ولی در سال 1902 آنها با بدشانسی مواجه و ورشکسته شدند . پس از ورشکستگی باشگاه، فردی به نام هری استافورد آن را خرید و روی باشگاه و تیم سرمایهگذاری کرد.
در سال 1903 به طور رسمی اولین مربی برای باشگاه استخدام شد. او ارنست ماگنل نام داشت و تحت نظارت او روز به روز بر کیفیت بازی منچستریها افزوده میشد. آنها راه ترقی را خوب پیدا کرده بودند. یکی از خریدهای آن روزهای منچستر بیلی مردیت بود که یکی از بهترینهای آن زمان فوتبال بود. آنها توانستند با مردیت اولین عنوان قهرمانی رسمی خود را در لیگ انگلستان که به تازگی حرفهای شده بود جشن بگیرند. باشگاه منچستر در سال 1910 از مکان اصلی خود واقع در خیابان بانک، به محله? ترافورد منتقل شد.
[ویرایش] شیاطین سرخ
تیم فعلی منچستر یونایتد حاصل تلاش سخت مربیان در طول بیش از چهار دههاست. در سال 1958 طی حادثهای غمانگیز بیشتر شاگردان مربی موفق تیم -بازبی- بر اثر سانحه هوایی کشته شدند. پس از این سانحه، بازبی با مدیریت صحیح و با استفاده از بازماندگان تیم و نفرات جدید موفق شد تیم خود را از نو بسازد و عامل قهرمانی غرورانگیز این تیم در مسابقات جام قهرمان اروپا در فصل 68-1967 شود. این افتخاری بود که بازبی بهعنوان اولین انگلیسی موفق به انجام آن شد. آنها دو بار دیگر توانستند این افتخار را در زمان سر الکس فرگوسن تکرار کنند. ابتدا در سال 1999 و در یک فینال سخت و به یاد ماندنی موفق شدند تیمشان را صاحب دومین افتخار اروپایی کنند. در آن زمان منچستر یونایتد در وقتهای تلف شده نیمه دوم و در شرایطی که هیچ امیدی به پیروزی نداشت، توانست دو گل زیبا را وارد دروازه رقیب خود بایرن مونیخ کند. آنها با این کار علاوه بر اینکه موفق شدند خود را به یک افتخار بزرگ برسانند، برای فرگوسن با تجربه نیز ارزش و اعتبار تازهای خریدند و او توانست به شهرتی جهانی دست یابد و اسطوره? گذشته تیم را دوباره بازسازی کند و دیگر بار در سال 2008 در فینال جام قهرمانی اروپا آنها توانستند برای سومین بار این جام را در شرایطی بدست بیاورند که حریفشان در فینال، تیم فوتبال چلسی انگلستان بود. در آن بازی در حالی که پس از وقت های قانونی و اضافه دو تیم به تساوی یک بر یک رسیده بودند در ضربات پنالتی در شرایطی که تیم چلسی برای قهرمانی فقط نیاز به گل کردن آخرین ضربه پنالتی داشت، آنها آن ضربه را به هدر دادند تا در ادامه منچستر یونایتد موفق شود برای سومین بار قهرمان اروپا شود.
[ویرایش] اسطورههای سرخ پوشان
از جمله اسطورههای این تیم میتوان به سر بابی چارلتون، جرج بست، پیتر اشمایکل، برایان رابسون، دیوید بکهام، دنیس لاو، اوله گانر سولسشیر، دانکن ادوارد، اریک کانتونا و در رأس همه آنان سر مت بازبی و سر الکس فرگوسندیوید بکهام برعهده? روی کین و پس از او هم بر عهده? رایان گیگز، هافبک باتجربه? ولزی این تیم قرار گرفت. اکنون چندی از این اسطورهها را معرفی میکنیم: اشاره نمود. بازی سازی این تیم پس از رفتن
:: سر الکس فرگوسن
اینک رهبری تیم را سر الکس فرگوسن که اسکاتلندی است، بر عهده دارد که بیش از 20 سال در این سمت مشغول به کار است و منچستر یونایتد را به یکی از بهترین تیمهای جهان فوتبال مبدل ساخته و همواره با استفاده از بازیکنان جوان که از تیمهای پایهای باشگاه انتخاب و به کار گرفتهاست، قهرمانیهای زیادی را برای منچستر به ارمغان آوردهاست و خود را در زمره بهترین مربیان جهان قرار دادهاست. بیشتر فتخارات منچستر یونایتد را طرفداران این تیم مدیون او میدانند.
:: اریک کانتونا
از اریک کانتونای فرانسوی به عنوان بهترین و محبوب ترین بازیکن تاریخ باشگاه شیاطین سرخ نام برده میشود، چرا که با بازیهای زیبا و تماشاگر پسند خود حتی چندی پیش به عنوان بهترین بازیکن تاریخ لیگ برتر نیز انتخاب شد.
کانتونا با چهره مصمم و بازی فوق العادهاش و به خصوص حرکات غیر معمولی و شادیهای پس از گلاش جایگاه خاصی در میان طرفداران منچستر یونایتد دارد. اریک کانتونا در سال 1993 به جمع شیاطین سرخ پیوست و در همین سال با این تیم توانست به انتظار 26 ساله طرفداران منچستر یونایتد پایان دهد و به قهرمانی لیگ برتر دست یابد .
:: رایان گیگز
ولزی محبوب اُلدترافورد که به عنوان یکی از کلاسیک ترین هافبکهای چپ پای جهان شناخته میشود فوتبال را با منچستر یونایتد آغاز کرده و 16 سال است که پیراهن سرخ شیاطین سرخ را میپوشد. گیگز با 9 قهرمانی در لیگ برتر افتخار بزرگی را برای خود و منچستر یونایتد رقم زدهاست.
گیگز در فصل گذشته توانست به رکورد 500 بازی برای منچستر یونایتد دست یابد و با توجه به تمدید 3 ساله قراردادش میتوان انتظار به جای گذاشتن یک رکورد جاودانه از سوی او را داشت .
رایان گیگز که هم اکنون به عنوان یکی از محبوبترین بازیکن اُلدترافورد شناخته میشود، در سال 2000 هنگامی که با پیشنهاد چند میلیون دلاری باشگاه لاتزیو رویرو شد بنابر درخواست خود و همامنگی با مسئولان منچستر یونایتد قرارداد خود را تمدید کرد تا وفاداریاش را به شیاطین سرخ ثابت کند.
از جمله طرفداران رایان گیگز میتوان از «موراتی» مالک باشگاه اینتر میلان نام برد که در طول 3 سال تمام تلاش خود را برای انتقال گیگز به سن سیرو انجام داد که هیچ وقت به نتیجه نرسید . در اواسط فصل گذشته و در آستانه سال نو میلادی، موراتی اعلام کرد که «رایان گیگز را به عنوان هدیه کریسمس برای هواداران اینتر به جمع آبی پوشان اضافه خواهم کرد»، این وعده موراتی هیچ وقت تحقق نیافت اما با این وعده موراتی میتوان بیشتر به ارزش رایان گیگز پی برد.
در تاریخ 29 آوریل 2009 رایان گیگز در دور رفت مرحله نیمه نهایی جام باشگاههای اروپا مقابل آرسنال برای هشتصدمین بار با پیرآهن منچستر یونایتد به میدان رفت.
:: جرج بست
بازیکنی اهل کشور ایرلند شمالی که یکی از اسطورههای تاریخ باشگاه شیاطین سرخ به حساب میآید. تمام افتخارات جرج بست فقط در رده باشگاهی و با پیراهن منچستر یونایتد بود ، وی بارها با پیشنهاد انگلیسیها برای پوشیدن پیراهن تیم ملی انگلیس مواجه شد ولی هیچ وقت حاضر نشد ملیت خود را تغییر دهد. جرج بست به دلیل مصرف بی رویه مشروبات الکلی خیلی زود مجبور به خداحافظی از میادین فوتبال شد و در سال 2005 سر انجام به دلیل بیماری، جان خود را از دست داد.
پس از فوت وی باشگاه منچستر یونایتد یک بازی دوستانه را در الدترافورد برگزار کرد و تمامی درآمد حاصل از این بازی را به خانواده بست تقدیم کرد. در این بازی تماشاگران حاضر در ورزشگاه پوسترهایی با عکس جرج بست در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود:
Best The Bes
باشگاه فوتبال چلسی
چلسی Chelsea |
|||
نام کامل | چلسی فوتبال کلاب (به انگلیسی: Chelsea Football Club) |
||
---|---|---|---|
لقب(ها) | آبیها (به انگلیسی: The Blues) بازنشستگان (به انگلیسی: The Pensioners) |
||
بنیانگذاری | 14 مارچ1905 | ||
ورزشگاه | استمفورد بریج, لندن | ||
گنجایش | 42?500 | ||
مالک | رومن آبراموویچ | ||
مدیرعامل | بروس باک | ||
سرمربی | کارلو آنچلوتی | ||
فصل قبل | نائب قهرمان | ||
|
باشگاه فوتبال چلسی (به انگلیسی: Chelsea F.C.) یکی از باشگاههای مشهور فوتبال در انگلیس است. این باشگاه پس از اینکه توسط یک ثروتمند روسی خریداری شد، به یکی از باشگاههای بسیار قدرتمند اروپا تبدیل شد.[نیازمند منبع]
کاپیتان این تیم اکنون جان تری برترین مدافع انگلیس است.مهاجمان ارزشمندی شوچنکو و دروگبا و هافبک چون لمپارد و بالاک در این تیم مطرح بازی می کنند . این تیم در سال 2006 قهرمان جام حذفی و اتحادیه انگلستان شد. ابراهاموویچ مالک چلسی پس از خریداری این تیم خوزه مورینیو را استخدام کرد. وی پس از 3 سال از استنفورد بریج و آبی های لندن خداحافظی کرد . ورزشگاه اختصاصی این تیم استمفورد بریج نام دارد و لباس اصلی آنها به رنگ آبی میباشد . لقب چلسی در انگلیس آبی های لندن است.
گفته می شود تاسیس باشگاه چلسی حاصل درگیریهای بازیکنان دیگر تیم های انگلیسی و به خصوص تیم فولهام بوده است . با اتحاد تنی چند از این بازیکنان در چلسی لندن تیم فوتبال جدیدی آغاز به کار کرد . این منطقه که در جنوب غربی شهر لندن واقع شده درآن زمان از مناطق زیبای شهر محسوب می شد.
تیم فوتبال چلسی تنها دو فصل برای حضور در رقابت های دسته اول باشگاههای انگلستان صبر کرد. این تیم پس از رسیدن به مسابقات دسته اول سعی داشت به هر شکل ممکن نام و آوازه ای برای خود به دست آورد. اما طلسم قهرمانی چلسی پنجاه سال بعد شکست. آبی پوش های لندن در سال 1995 مقام اول لیگ باشگاهی انگلستان را به دست آوردند، عنوانی که هیچگاه برای مردان استمفورد بریج تکرار نشد . چلسی در سال های 1970 ، 1997 ، 2000 جام حذفی باشگاههای انگلستان را به دست آورد و در سال های 1915 ، 1967 ، 1994 ، 2002 عنوان نایب قهرمانی این رقابت ها را در کارنامه خود ثبت کرد . چلسی در صحنه رقابت های اروپایی نیزچهره موفقی از خود به نمایش گذارد. قهرمانی دو جام برندگان اروپا در سال 1971 و 1998 بزرگترین افتخار اروپایی این تیم بوده است و یک قهرمانی سوپر جام باشگاههای اروپا در سال 1998 نیز درکارنامه چلسی به چشم می خورد . کسب این سه جام اروپایی در ده حضور آبی پوشان در رقابت های باشگاه قاره سبز افتخار قابل توجهی محسوب می شود . اما باید پذیرفت که این افتخارات برای نام پرآوازه چلسی کافی نیست.
آبی پوشان لندنی به غیر از کسب عناوین و افتخارات هدف دیگری در رقابت های داخلی انگلستان دارند. رقابت با تیم های پرآوازه به خصوص حضوری موفق در دربی های لندنی از دیگر اهداف این تیم است. آرسنال، تاتنهام، اورتون و فولهام اصلی ترین رقیبان انگلیسی چلسی محسوب می شوند. در این میان به دلیل همان حساسیت های خاص سرخ آبی جدال آرسنال چلسی حساس ترین بازی این دو تیم در هر فصل است.
استادیوم استمفورد بریج(Stamford bridge) ورزشگاه اختصاصی آبی های لندن است. این ورزشگاه که در سال 1877 ساخته شده، یکی از قدیمی ترین استادیوم های اروپا محسوب می شود. استمفورد تا اواخر دهه هشتاد بیشتر به یک نمایش فرانسه شباهت داشت. برخی از اوقات این ورزشگاه محل تماشای مسابقات حساس بوکس بود. با تاسیس چلسی استمفورد دراختیار این تیم قرار گرفت. این ورزشگاه نزدیک به صد سال است که با چلسی همراهی می کند.
چلسی در تاریخ خود بازیکنان و مربیان بسیار مشهوری را دیده است. پیش از مورینو، رانیری مربی کنونی تیم والنسیا، ویالی بازیکن بزرگ تاریخ فوتبال اروپا که در دوران بازیکنی خود تعصب خاصی نسبت به پیراهن چلسی داشت رود گولیت ستاره افسانه ای فوتبال هلند سرمربی چلسی بودند
قبل از گولیت، گلن هادل این مسئولیت را بر عهده داشت. از جمع بازیکنان بزرگ فوتبال جهان در چند سال اخیر ستارگانی همچون ژورژ وه آ( ستاره بزرگ لیبریایی)، دنیس وایز( هافبک وفادار چلسی)، دشام( ستاره بزرگ فرانسوی) و بازیکنانی همچون مارسل دسایی ، توره آندره فلو و فرانک لبوف در چلسی حضور داشته اند.
جان فرانکو زولا، او مصداق همان ضرب المثل فلفل ریز و تیز است. زولا که حالا جشن تولد 38 سالگی را هم پشت سر گذاشته، یکی از محبوبترین بازیکنان تاریخ باشگاه چلسی محسوب می شود. این مهاجم توانای ایتالیایی درسال 1996 به چلسی آمد. او که متولد ساردینیای ناپولی است. فوتبال حرفه ای را در همان تیم ناپولی آغاز کرد و از همین تیم به پیراهن لاجوردی تیم ملی ایتالیا رسید. زولا در پایان فصل 2003-2002 به دلیل اختلاف با مسئولین تیم ، چلسی را ترک و به ایتالیا بازگشت .
نقطه اوج تاریخ باشگاه چلسی در پایان فصل 2003-2002 رخ داد . کن بتیس مالک باشگاه سهام خود را به یک میلیاردر روسی که صاحب کمپانی های نفتی است فروخت . روبن آبراموویچ ثروتمند روسی در بدو ورود با خرید بازیکنان بزرگی چون ورون و داف بازار نقل و انتقالات فوتبال جهان را تکان داد و چلسی را به عنوان یکی از ثروتمندترین تیمهای اروپا مطرح کرد. آبراموویچ ، در یک اقدام نادر وعجیب پیترکنیون رییس باشگاه منچستریونایتد را به باشگاه چلسی کشاند و وی را به عنوان مدیر اجرایی چلسی منصوب کرد.
هنگام نقل وانتقال بازیکنان بزرگ ، چلسی یکی از مشتریان پروپاقرص محسوب می شد که با قیمتهای نجومی خود همواره مدیران و بازیکنان را وسوسه
می کرد .
تیم آبراموویچ ( چلسی ) در فصل 2003-2004 با رهبری رانیری ایتالیایی در لیگ برتر انگلیس ، پس از آرسنال به نایب قهرمانی رسید و در جام باشگاه های اروپا هم تا مرحله نیمه نهایی بالا آمد ، ولی در این مرحله با قبول شکست در مقابل موناکو از ادامه رقابتها کنار رفت. دراین بازیها مربیگری موناکو برعهده دشام ( ستاره اسبق چلسی) بود.
پس از حذف چلسی ، نایب قهرمانی در لیگ برتر و با توجه به هزینه های زیادی که در راه خرید بازیکنان صورت گرفته بود، آبراموویچ با اخراج رانیری ، خوزه مورینو مربی پرتغالی پورتو که به تازگی با این تیم به مقام قهرمانی باشگاه های اروپا رسیده بود ، را به عنوان سرمربی چلسی منصوب کرد. ( قبل از مذاکره با مورینو ، مذاکراتی با ازیکسون ، لیپی ، دل بوسکه و کاپلو برای هدایت چلسی صورت گرفته بود).
لازم به ذکر است که مورینو همراه با پورتو به قهرمانی جام یوفا نیز دست پیدا کرده بود . وی در ابتدا دستیار بابی رابسون انگلیسی بود.
چلسی در ابتدا یک تیم محله ای بود که برادران میرس که علاقه ی زیادی به فوتبال داشتند به عنوان
یک تیم کوچک پایه گذاری کردند.آنها با تبلیغات بسیار توانستند بازیکنان نسبتا خوبی به تیم جذب
کنندو به دسته ی دوم لیگ انگلیس راه یابند.پس از دو سال از دسته ی دوم به دسته ی برتر راه یافتند
در دسته ی برتر چندان موفق نبودند و باز به دسته ی دوم سقوط کردند ولی این پایان کار نبودو آنها با
تعویض مربی خود به دسته ی برتر راه یافتند و تا هم اکنون با خوزه مورینیوی پرتغالی که آنها را پس از
50سال قهرمان انگلیس کرد به کار خود ادامه میدهد.
افتخارات داخلی:2بار قهرمانی لیگ جزیره-2بار قهرمانی دسته ی دوم جیره
5بار نایب قهرمان دسته ی دوم جزیره-4بار نایب قهرمان جام اتحادیه-4بار
قهرمان جام اتحادیه-2بار قهرمان جام حذفی.
افتخارات اروپایی:2بار قهرمان جام برندگان جام اروپا-1بار قهرمان سوپر کاپ
اروپا.
مطالب قدیمی تر |
.: Weblog Themes By Pichak :.